Фото: росЗМІ

Британська розвідка пояснила, чому Росія "відкладає" масову мобілізацію

Міноборони РФ намагається уникнути нової хвилі відкритої мобілізації й можливої напруженості у суспільстві. Окупанти почали нову масштабну кампанію з набору добровольців.

Про це йдеться у звіті Міноборони Британії.

Реклама набору добровольців до російського війська з'явилася в російських соціальних мережах, на білбордах і на телебаченні, зазначають у розвідувальній спільноті. Нова реклама, закликає долучатися до "справжніх чоловіків", а також підкреслює фінансові вигоди від вступу на службу.

"Залишається дуже малоймовірним, що кампанія приверне 400 000 добровольців, про які повідомляло Міністерство оборони РФ. Влада майже напевно прагне відкласти будь-яку нову, відкриту обов'язкову мобілізацію на якомога довший термін, щоб мінімізувати внутрішні розбіжності", — вважають у Міноборони Британії.

Експерти вважають, що після того, як доступ до вербування ув'язнених було припинено, приватна військова компанія "Вагнера" також конкурує за обмежену кількість російських чоловіків призовного віку.

Звіт британської розвідки

Фото: Британська розвідка

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін підписав закон, який прирівняв електронні повістки до паперових, запроваджує створення реєстру військовозобов'язаних та закриває кордони для чоловіків.

Відомо, що у межах прихованої мобілізації щомісяця Росії вдається додатково мобілізувати приблизно 20 тисяч осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.04.2023 09:57