Фото: gorod55.ru

Британська розвідка пояснила, для чого Росія збільшує армію

Російське військове керівництво планує суттєво збільшити чисельність армії. Також РФ очікує на військову загрозу навіть після завершення війни в Україні.

Про це повідомляє британська розвідка.

За даними джерела, міністр оборони РФ Сергій Шойгу планує серйозно реформувати російську армію.

Висновки британської розвідки:

  • 17 січня 2023 року міністр оборони Росії Шойгу оголосив про плани серйозних змін у структурі збройних сил, які мають бути впроваджені в період з 2023 по 2026 рік. 
  • Плани передбачають збільшення до 1,5 мільйонів особового складу – на 11% більше, ніж було оголошено раніше (1,35 млн).
  • Шойгу також оголосив про відновлення московського і ленінградського військових округів, часткове повернення до радянської організації військ у Західній Росії.
  • Новий армійський корпус планується створити в Карелії, біля фінського кордону.
  • Плани Шойгу сигналізують про те, що російське керівництво очікує військову загрозу ще багато років після нинішньої війни в Україні.
  • Проте Росія матиме труднощі з персоналом і обладнанням для запланованого розширення.

РФ створила план реформи армії

Нагадаємо, Збройні сили України продовжують знищувати техніку та живу силу ворога. За добу 21 січня українські військові ліквідували ще 600 російських окупантів, дев'ять артсистем та п'ять танків.

Також Інститут вивчення війни (ISW) спростував інформацію Росії про нібито незначний наступ у Запорізькій області. Збройні сили України з боями просуваються до Сватового та Кремінної, що на Луганщині.

Війна, 22.01.2023 09:49