Фото ілюстративне. Джерело: fakty

Рашисти взяли паузу в ракетних обстрілах: британська розвідка пояснила, чому ворог надає перевагу атакам "шахедами"

Літаки дальньої авіації Росії не завдавали ударів по Україні з 21 вересня 2023 року, тобто впродовж 21 доби. Хоча такі перерви не є чимось незвичним, остання подібна перерва в обстрілах сталася з 9 березня по 28 квітня 2023 року, тобто протягом 51 дня.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Щоправда, навесні, ймовірно, російська авіація майже вичерпала свої запаси боєприпасів для ракет AS-23 після зимової кампанії проти критично важливої національної інфраструктури України", — уточнили британські розвідники.

Вони спрогнозували, що цього разу росіяни бережуть наявні запаси ракет, а також використовують цю паузу для їх збільшення перед подальшими важкими ударами по Україні впродовж зими.

За інформацією британської розвідки, нещодавно Росія зосередила свої авіаудари по зернових об’єктах на півдні України, використовуючи безпілотні літальні апарати Shahed. Також обстрілювали українські порти річки Дунай, а це вимагало високого рівня влучності через близькість цілі до румунського кордону.

"Цілком імовірно, що Росія використовувала БпЛА Shahed для цих цілей через їх кращу влучність порівняно з іншими типами ракет повітряного базування", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що російські загарбники останніми тижнями активно використовують безпілотники для ударів по населенню, а також по портовій та економічній інфраструктурі України. Водночас ракети ворог "економить". Вона зазначила, що нині не фіксуються постачання з Ірану новітніх безшумних "шахедів", але росіяни, як і раніше, використовують "старі" дрони з характерним звуком "мопеда".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2023 09:26