Кім Чен Ин і Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Британська розвідка пояснила, як КНДР перетворюється в одного з головних "друзів Росії" щодо постачання зброї

Попри те, що Росія офіційно заперечує нещодавні повідомлення, все ж майже напевно північнокорейські боєприпаси зараз потрапили на склади у західній Росії. Ці склади забезпечують військові операції Росії в Україні.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Якщо Північна Корея збереже масштаби та темпи військових постачань (понад 1 000 контейнерів за останні декілька тижнів), вона стане одним із найважливіших іноземних постачальників зброї для Росії поряд з Іраном і Білоруссю", — йдеться в повідомленні.

При цьому британські розвідники зазначили, що наразі незрозуміло, що Росія погодилася надати Північній Кореї натомість. Навряд чи повний пакет завершений. Експерти припустили, що це була одна з головних тем для обговорення під час недавніх візитів російського керівництва до Північної Кореї.

"Ймовірно, це включатиме суміш фінансової компенсації, іншої економічної підтримки, надання військових технологій і співпраці в інших сферах високих технологій, таких як космос", — підсумували у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що останнім часом з’являється багато підтверджень, що Росія на фронті розпочала використовувати снаряди, які отримала від Північної Кореї. Йдеться про артилерійські боєприпаси 152 міліметрів і 122 міліметрів. Зазначалося, що Північна Корея надала Росії одну тисячу контейнерів із військовою технікою та боєприпасами на тлі війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2023 11:33