Скріншот з відео / ілюстративне

Північна Корея активно постачає зброю Російській Федерації (супутникові знімки)

Протягом останніх двох місяців кораблі Російської Федерації неодноразово забирали вантажі з Північної Кореї. Судна країни-агресорки доставляли їх до військового порту РФ.

Про це повідомляє видання The Washington Post. Джерело опублікувало супутникові знімки, на яких видно, як вантажі з Північної Кореї прямують до портів Російської Федерації.

За даними лондонського Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень, російські кораблі "Ангара" й "Марія" не курсували маршрутом "Північна Корея — військовий порт РФ" до того, як Кремль і Пхеньян розпочали контакти на високому рівні. Починаючи із серпня кораблі з'явилися на супутникових знімках.

Маршрут російських кораблів

Аналітики розповіли, що судна курсують між північно-східним північнокорейським портом Раджин і захищеним портовим комплексом у Дунаї на Далекому Сході Росії. Починаючи з середини серпня й до 14 жовтня, вони зробили щонайменше п’ять рейсів туди й назад.

Фото: Royal United Services Institute

Варто відзначити, що кораблі вимкнули сигнал автоматичної системи ідентифікації, приховавши своє місцеперебування, зазначається на сайті Marine Traffic.

Цікаво, що аналітики та американські офіційні особи не можуть чітко відповісти на запитання, що конкретно перевозять "Марія" й "Ангара". Проте, оскільки кораблі пов’язані з російською мережею військової логістики, це дає підстави припускати, що дані судна перевозять військове обладнання.

Фото: Royal United Services Institute and Planet Labs

Приблизно в той час, коли почалися постачання, на складі боєприпасів у Тихорєцьку, що неподалік українського кордону, почали стрімко розширюватися ями для боєприпасів. Вони були заповнені протягом останніх тижнів після прибуття залізничних вагонів. Аналітики дійшли висновку, що колір і розмір контейнерів збігаються з вантажами.

Фото: Royal United Services Institute and Planet Labs

Нагадаємо, координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США в Білому домі Джон Кірбі повідомив, що Північна Корея надала Росії одну тисячу контейнерів із військовою технікою та боєприпасами на тлі війни в Україні. Співпраця корейського та російського диктаторів розростається.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 16:35