Адмірал Тоні Радакін. Джерело: The Times

Британський адмірал Радакін закликав "скоригувати" очікування від війни в Україні

Західні країни недооцінили оборону російських військ. Необхідно "скоригувати" очікування від наступу Збройних сил України.

Таку заяву головнокомандувача Збройних сил Великої Британії, адмірала Тоні Радакіна оприлюднив The Times. За його словами, російські позиції під час наступу українських військ виявилися сильнішими, ніж очікували союзники України.

Він також додав, що західні країни недооцінили оборону, яку росіяни встигнули збудувати перед контрнаступом Збройних сил України.

Радакін зазначив, що союзникам, імовірно, необхідно "скоригувати" очікування щодо того, чого українські захисники можуть досягнути в короткостроковій перспективі.

Британський адмірал відвідав Київ 28 вересня, де сказав, що нещодавні удари ЗСУ по Чорноморському флоту в тимчасово окупованому Криму є прикладом того, як Україна зберігає ініціативу у війні. Він зустрівся з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним і обговорив із ним ситуацію на фронті, а також посилення української протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що в серпні головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний провів військову нараду з високопоставленими військовими з НАТО. Вона відбулася в таємному місці на польсько-українському кордоні. На ній був присутній, зокрема, Тоні Радакін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2023 12:17