Фото: Офіс президента України

Брюссель почав процес скринінгу українського законодавства, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив, що 25 січня у Брюсселі офіційно розпочався процес скринінгу українського законодавства.

У своєму дописі у соцмережі X український гарант наголосив, що цей процес закладає основу для переговорів про вступ в Європейський Союз.

"Вітаю сьогоднішній початок ґрунтовної підготовки до переговорів про вступ України до ЄС", — наголосив Зеленський.

Очільник держави зауважив, що це результат його домовленостей із президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Давосі. Президент подякував посадовиці за результативну роботу.

"Попереду кропітка робота з оцінки відповідності українського законодавства нормам ЄС, формування української делегації та нашої переговорної позиції", — заявив Зеленський. 

До того ж він зазначив, що розраховує на "максимальну мобілізацію" урядової команди та на проведення першої міжурядової конференції вже навесні 2024 року.

Нагадаємо, 25 січня віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина провела зустріч з єврокомісаром з питань розширення Олівером Варгеї. Вони обговорили подальші переговори про вступ України до Європейського Союзу. Також за участі Стефанішиної у Брюсселі пройшла стартова нарада для перевірки законодавства України на відповідність до законодавства Євросоюзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.01.2024 23:43