Фото: ТСН

Буданов анонсував нові сюрпризи для окупантів у Криму

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов анонсував заходи з деокупації Криму. Українці вже найближчими днями зможуть побачити, як на території тимчасово окупованого Росією Криму знищують загарбників.

Про це Кирило Буданов сказав інтерв'ю телеканалу ITV.

У переддень Кримської платформи перед мерією на центральній площі деокупованого Ірпеня підняли кримськотатарський прапор. За словами Буданова, найближчі дні стануть гарячими для окупантів.

, на жаль, ті, що дуже бояться деокупації, але є й багато людей, які чекають. І потрібно дати їм впевненість у тому, що їх надії не марні. Ось для того ми й маємо проводити такі заходи, як Кримська платформа, заходи, скажімо так, з рухом опору на тимчасово окупованих територіях. Просто знищувати окупантів у нашому Криму. Що, в принципі, ви бачите, і на днях ще побачите", — сказав він.

Міністр з питань окупованих територій Ірина Верещук заявила, що після деокупація Криму російські громадяни будуть виселені з півострова. За її словами, уряд розробив чіткий план стабілізації ситуації і подальшої реінтеграції окупованих територій. Так, після звільнення знадобиться кілька місяців, щоб ці регіони повернулися до української правової системи.

Водночас уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що російські загарбники в тимчасово окупованому Криму проводять репресії за релігійною ознакою. Вони влаштували обшуки у представників релігійної організації "Свідки Єгови".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2023 12:51