Фото: Дмитро Лубінець

Окупанти проводять репресії проти "Свідків Єгови" у Криму

Російські загарбники в тимчасово окупованому Криму проводять репресії за релігійною ознакою. Вони влаштували обшуки у представників релігійної організації "Свідки Єгови".

Про це повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

"Днями російські силовики влаштували обшуки в представників релігійної організації "Свідки Єгови" в чотирьох містах тимчасово окупованого Криму — Армянську, Сімферополі, Саках та Джанкої", — йдеться у повідомленні.

Лубінець додав, що станом на сьогодні Росія порушила стосовно кримчан понад 100 кримінальних справ за релігійною ознакою, з них 17 — проти представників "Свідки Єгови".

"Росія продовжує ігнорувати резолюцію Генеральної Асамблеї ООН 74/168, в якій міжнародна спільнота закликає РФ забезпечити свободу віросповідання й релігії без будь-якої дискримінації!", — зазначив омбудсман.

Нагадаємо, у травні у Росії незаконно відправили до в'язниці трьох кримських татар. Їх визнали винними в причетності до релігійної організації "Хізб ут-Тахрір". Зазначається, що російський Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону оголосив незаконний вирок кримським татарам — Олександру Сізікову, Аліму Суф'янову та Сейрану Хайрединову.

А на початку серпня окупанти викрали в тимчасово захопленому Криму 30-річного кримського татарина Асана Зекеряєва. Це вже не перше затримання Зекеряєва російськими загарбниками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2023 15:59