Фото: "Кримська солідарність"

Загарбники викрали на окупованому півострові кримського татарина Асана Зекеряєва

Окупанти викрали в тимчасово захопленому Криму 30-річного кримського татарина Асана Зекеряєва. Це вже не перше затримання Зекеряєва російськими загарбниками.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

Відомо що затримання відбулось 7 серпня зранку. Російські силовики провели обшуки у домі Зекеряєва, а згодом вивезли його у невідомому напрямку. На момент обшуку Зекеряєв перебував вдома сам. Він почув як хтось намагається потрапити у його будинок та встиг попередити про це своїх родичів. Коли вони приїхали на місце події, Зекеряєва вже не було у домі.

Згодом окупанти забрали його дружину та дітей із села Братське. Про це повідомили родичі дружини, які вже почали розшуки затриманих.

Додамо, це не перший факт переслідування Асана Зекеряєва. У січні 2023 року  працівники поліції у Сімферополі склали на нього протокол за перебування біля будівлі суду. Тоді він відбув 14 діб арешту.

А вже 25 січня біля будівлі Київського районного суду працівники Центру протидії  екстремізму і бійці Росгвардії почали затримувати кримських татар. Серед них був також Асан Зекеряєв.

Нагадаємо, у травні у Росії незаконно відправили до в'язниці трьох кримських татар. Їх визнали винними в причетності до релігійної організації "Хізб ут-Тахрір". Зазначається, що російський Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону оголосив незаконний вирок кримським татарам — Олександру Сізікову, Аліму Суф'янову та Сейрану Хайрединову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 13:44