Фото: Офіс президента

Верещук спрогнозувала, чи завершиться війна до наступної весни

Війна з Російською Федерацією триватиме довго і не завершиться ані до кінця цього року, ані до наступної весни. Громадяни повинні налаштуватись на тривалу боротьбу.

Про це у Telegram заявила віце-прем'єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Скільки ще триватиме війна? Маємо бути чесними. У цій війні шлях до перемоги буде довгим та важким. "два-три тижні", "до кінця року", "наступної весни" — все це неправда", — заявила вона.

За словами Верещук, українці мають налаштуватись на тривалу боротьбу. 

"Громадяни та влада — всі мають налаштуватися до тривалої й важкої війни. І тільки тоді ми переможемо", — сказала чиновниця.

Верещук вважає, що кожен має працювати на перемогу на своєму місці.

"Не думаємо про потім. Робимо максимум тут і зараз. Спокійно. День за днем. І підтримуємо один одного. Це теж важливо. Саме тому ми встояли минулого року. Саме тому ми, зрештою, переможемо", — додала вона.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України засудило пропозиції про обговорення членства в НАТО в обмін на територіальні поступки Російській Федерації та назвало абсолютно неприйнятними ці розмови.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що умовою будь-якого змістовного обговорення членства України в НАТО є її перемога у війні з Росією. Країни-члени Альянсу вважають, що найбільш термінове завдання зараз — забезпечити перемогу України як суверенної та незалежної держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 21:47