Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

Буданов анонсував початок контрнаступу

Україна має необхідний мінімум озброєнь. Контрнаступ може розпочатися найближчим часом.

Про це начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів у інтерв'ю NHK. 

За його словами, Збройні сили України мають необхідний мінімум озброєнь і контрнаступ розпочнеться найближчим часом. Але зауважив, що для того, аби вибити РФ з тимчасово окупованих територій, необхідно більше зброї. 

"Багато мирних жителів все ще перебувають під російською окупацією, і часу більше не можна втрачати. У нас вже є необхідний мінімум озброєнь. Можу лише сказати, що контрнаступ розпочнеться найближчим часом. Ми повинні вибити Росію з нашої території. Нам потрібні великі запаси зброї та боєприпасів для успішного продовження операції", — сказав Буданов. 

Нагадаємо, російські окупанти риють окопи та будують оборонні укріплення в окупованому Криму та на інших тимчасово захоплених територіях. Рашисти готуються до контрнаступу ЗСУ.

Екс-командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес вважає, що Україна може звільнити тимчасово окупований Крим вже влітку 2023 року. Однак для цього потрібно, щоб західні партнери продовжили надавати їй допомогу та зберегли санкції проти Росії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2023 20:59