Фото: Офіс президента

"Не День D": США прокоментували майбутній контрнаступ ЗСУ

У Білому домі не змогли відповісти на запитання, чи розпочали Збройні сили України очікуваний контрнаступ для звільнення захоплених Росією територій. Там заявили, що Україна сама має коментувати свої дії на фронті.

Про це повідомив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

"Як ви знаєте, це не як висадка "день D" на пляжі. Ці види бойових дій більш динамічні, багатошарові, багатогранні", — зауважив Салліван.

Водночас він відмовився говорити, чи розпочався уже контрнаступ ЗСУ.

"Нехай українці самі схарактеризують й опишуть те, що вони роблять. Скажу лише, що в деяких частинах України ведуться інтенсивні бойові дії, як ми нещодавно бачили на прикладі боїв навколо Бахмута", — додав він.

Що означає "День D"

Це позначення дня початку морської десантної операції, проведеної 6 червня 1944 року в Нормандії під час Другої світової війни силами США, Великої Британії, Канади та їхніх союзників проти Німеччини. Була першою частиною стратегічної операції "Оверлорд", яка передбачала звільнення союзниками північно-західної Франції від нацистів.

Нагадаємо, раніше військові зазначали, що Росія активно поширює повідомлення про початок українського контрнаступу на різних ділянок фронту, аби дезінформувати населення. У ЗСУ порадили українцям зберігати інформаційну тишу — офіційні представники сповістять населення, коли це не спричинить небезпеку для людей.

Додамо, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що, аби завершити гарячу фазу війни, Росії достатньо вивести свої війська з території України.

Крім того, Подоляк вважає, що успіхи Збройних сил України у Бахмуті — це лише прелюдія перед масштабним контрнаступом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.05.2023 15:50