Фото: Офіс президента

Зеленський пояснив, за яких умов контрнаступ ЗСУ буде вважатися успішним

Успіхом українського контрнаступу вважатиметься звільнення будь-яких територій. Проте остаточні висновки про наступальну операцію України будуть зроблені після її завершення.

Про це заявив президент Володимир Зеленський інтерв'ю The Washington Post.

"Будь-які деокуповані території, я вважаю, це успіх. Ще раз нагадую, з ким ми боремося. Ми розуміємо, що це велика кількість людей і так далі. Я не можу вам сказати, які міста, які кордони є для нас значним успіхом, а які середніми — тільки тому, що я не хочу готувати Росію до того, як, у яких напрямках, де і коли ми будемо наступати. Але ми точно хочемо це зробити", — наголосив Зеленський.

Український гарант зауважив, що вже після проведення контрнаступальної операції він розповість, чи справдилися надії України.

"Ви завжди можете сказати це, тому що в цьому немає критики. Це самокритика. Ми готові казати, якщо ми програли. І це теж важливо усвідомлювати. Не тільки всередині держави, а й для наших партнерів. І показати, бо всі наші розмови записуються", — додав український лідер.

Водночас Зеленський пояснив, що, коли Україна просила військову допомогу у партнерів, її надавали, але не в повному обсязі.

"Я маю на увазі зустрічі, де ми зазначаємо, що ми просили одну, дві, три, чотири, п’ять речей, і ми отримали одну, дві, три. Ми вдячні. Але ви бачите, що якби ми отримали чотири, п'ять, то, мабуть, могли б досягти більше, або навпаки. Ми просто дякуємо їм і кажемо, що ця частина вашої допомоги дала нам більший результат, ніж ми очікували", — підсумував Зеленський.

Нагадаємо, президент України наголошував, що Збройні сили України ще не отримали повний обсяг зброї, необхідний для контрнаступу. Ще необхідно провести ще декілька зустрічей зі союзниками.

Додамо, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що успіхи Збройних сил України у Бахмуті — це лише прелюдія перед масштабним контрнаступом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2023 19:54