Фото: Генштаб ЗСУ

У ЗСУ пояснили, як реагувати на заяви окупантів про початок контрнаступу

Росія активно поширює повідомлення про початок українського контрнаступу на різних ділянок фронту. У ЗСУ радять зберігати інформаційну тишу.

Про це в ефірі 24 каналу повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Вона наголосила, що поки триває підготовка до контрнаступу, варто бути обережними.

"Це нагадує дитячу гру, в якій потрібно не засміятися, не сказати, витримати інформаційну тишу, а тебе намагаються лоскотати, смішити й провокувати, щоб ти не втримався. Тому українцям слід продемонструвати внутрішню витримку й вірити у Збройні Сили України", — зазначила речниця.

Речниця ОК "Південь" переконує, що офіційні представники сповістять населення, коли це не спричинить небезпеку для людей.

"На вкиди не реагуємо, довіряємо Силам оборони. Генеральний штаб обов'язково повідомить про перемоги, які є, навіть про маленькі", — резюмувала Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин показав десятки трупів "вагнерівців" і облаяв міністра оборони Росії  Сергія Шойгу.

Раніше Пригожин пригрозив вивести свої війська з Бахмута. В останньому інтерв'ю він заявив, що український контрнаступ може розпочатися до 15 травня, але російські військові не поспішають готуватися до відбиття атак.

Зазначимо, міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що українці дізнаються про контрнаступальні дії Збройних сил перш за все від бійців, які братимуть в ньому участь. Він закликав громадян набратись терпіння перед важливою операцією наших Збройних сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 11:59