Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

Буданов пояснив, з якою метою вступив до "Острозької академії"

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов пояснив, що вступив до "Острозької академії" на Рівненщині, оскільки пише докторську дисертацію. Для цього він має два роки.

У інтерв'ю Тhe Drive керівник розвідки повідомив, що не вивчає політологію, як вважає публіка.

"Я там пишу докторську. Тема: Глобальна взаємодія між спецслужбами по всьому світу, як вони взаємодіють і як впливають на свою внутрішню політику", — сказав глава ГУР.

На запитання, чи напише він книгу опісля завершення війни в Україні, Буданов відповів неоднозначно та зі сміхом: "Я спочатку напишу докторську. І згідно з календарним планом, який вони мені надали, я маю на це два роки".

Буданов зізнався, що абсолютно не був розчарований тим, що його не призначили міністром оборони.

"Я люблю свою поточну роботу", — додав він.

Нагадаємо, в середині вересня стало відомо, що Кирило Буданов вступає до аспірантури університету "Острозька академія" на спеціальність "Політологія". В академії інформацію про те, що керівник ГУР є у переліку осіб для зарахування в аспірантуру, підтвердили. За даними рейтингу, він набрав 278,5 балів. Формою навчання вказана вечірня.

Кирило Буданов навчався в Одеському інституті Сухопутних військ, який він закінчив у 2007 році. Там він здобув військову освіту. За рік до закінчення навчання Буданов вирішив перейти в розвідку. Хоча зазвичай з аеромобільного факультету студентів не переводять, бо у десанті завжди бракує кадрів. Після закінчення навчання він служив у підрозділах спеціального призначення ГУР Міноборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.09.2023 02:41