Кирило Буданов. Джерело: Офіс президента України

Буданов вказав на помилки під час проведення мобілізації в Україні

Держава припустилася помилок у комунікації з громадянами під час мобілізації. Тому деякі українці можуть бути "наляканими" через ті процеси, які зараз відбуваються.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов під час промови перед випускниками Київської школи економіки. Його слова цитує видання Forbes.

Він назвав мобілізацію "справді непростим" питанням, адже людям "належним чином не пояснили, що служба в українській армії — не вирок". Водночас альтернативою служби Буданов вважає "російське рабство".

"Можливо, в комунікації зі суспільством ми припустилися помилок, які зараз виправляються. Але вважати, що у нас закінчився людський ресурс, неправильно", — вважає начальник української розвідки.

За його словами, Росія підрахувала, що в разі мобілізації всіх українців від 18 років Україна начебто зможе вести війну до 2033 року. Крім того, у Кремлі розглядали варіант зниження призовного віку в Україні до 16 років — в такому разі Україна, мовляв, буде здатна воювати ще довше, до 2044 року.

Однак Буданов зазначив, що жодна економіка "не витримає" продовження війни до 2044 року. До того ж, наголосив він, Україна цінує життя своїх громадян.

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов також заявив, що в Україні є лідер для можливого заколоту етнічних груп у Російській Федерації. Але на теперішній момент він іще "набуває спроможності".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.08.2024 18:09