Фото: Федір Веніславський\X

Нардеп пояснив, чому на сьогодні питання демобілізації є дуже проблематичним

На сьогодні питання проведення демобілізації є дуже болючим та складним, адже країна-агресорка планує подальше нарощення своїх окупаційних військ в Україні.

Про це повідомив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський під час брифінгу.

"Демобілізація — це питання найбільш болюче та найбільш складне. Ми стали заручниками популістських ідей окремих політиків, які вкинули спочатку в публічний простір, а потім в якості законодавчих ініціатив можливості військовозобов'язаних бути звільненими з військової служби під час дії правового режиму воєнного стану", — зазначив нардеп.

Він наголосив, що  вся історія світових воєн свідчить про неможливість такого заходу в умовах повномасштабних боїв, коли ситуація на фронті залишається вкрай важкою.

"Політично зрозуміло, що вигідно говорити й хотілось би нам обнадіяти тих людей, які воюють, що вони там протягом певного часу матимуть можливість на звільнення. Але, на превеликий жаль, на сьогодні ситуація залишається на фронті дуже складною", — сказав Веніславський. 

Політик також зауважив, що Росія постійно намагається збільшити кількість окупаційних військ в Україні.

"Говорити на цьому фоні про можливість звільнення дуже проблематично", — сказав Веніславський.

Нагадаємо, що 7 березня президент України Володимир Зеленський видав указ про демобілізацію строковиків. У документі прописано, що військовослужбовці, які відслужили встановлені терміни строкової військової служби під час дії в Україні воєнного стану, звільняються в запас у квітні-травні цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.08.2024 18:33