Фото: Ласло Тороцкоі. Джерело – hungarytoday.hu

"Ми вимагатимемо Закарпаття, якщо Україна впаде": скандальна заява угорського політика

Угорщина претендуватиме на приєднання Закарпаття у разі програшу України у війні з Російською Федерацією.

Таку заяву зробив лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкої, пише Index.

Політик, виступаючи з промовою на річній партійній конференції у Будапешті 27 січня заявив, що тиск "міжнародних фінансистів" призвів до війни в Україні, а саме до війни, яка "зруйнує Європу і відправить економіку континенту на дно". Він переконаний, що "Україну купив BlackRock", — найбільший у світі інвестиційний фонд, який має у своєму розпорядженні понад 10 трильйонів доларів.

Партія Тороцкої претендуватиме на Закарпаття

Ласло Тороцкої наголосив, що його партія Mi Hazank виступає за припинення конфлікту в Україні. Політична сила наполягає на негайному припиненні вогню, миру і врегулюванні шляхом переговорів. За його словами, якщо Україна припинить існування за підсумками війни, то Mi Hazank претендуватиме на Закарпаття.

"Якщо державність України припинить своє існування в результаті війни, Mi Hazank претендуватиме на Закарпаття як єдина парламентська партія", — додав Тороцкої.

Нагадаємо, у Європейському Союзі отримали "позитивний сигнал" від прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Він зніме вето щодо надання Україні допомоги в 50 мільярдів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.01.2024 09:36