Фото: Szijjártó Péter

Говоритиме про війну в Україні: Сіярто прибув у Білорусь

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто у понеділок, 13 лютого, прилетів із візитом до Білорусі. За його словами, під час візити до країни-посібниці РФ, він говоритиме "представлятиме мирну позицію щодо України".

Про це він повідомив у Facebook.

Сіярто заявив, що "без переговорів немає миру", а "війна в Україні стає все жорсткішою". Він зустрівся з главою МЗС Білорусі Сергієм Алейником й обіцяє представляти "мирну позицію" на переговорах у Мінську.

"Війна в Україні стає все жорстокішою і внаслідок бойових дій гине все більше людей. Тепер треба рятувати людські життя, і це можна зробити лише з миром. Угорщина очікує, що всі члени міжнародної спільноти діятимуть для забезпечення негайного миру та уникнення кроків щодо продовження війни чи ескалації. Цю мирну позицію я теж представлятиму на сьогоднішніх переговорах у Мінську", — написав глава МЗС Угорщини.

При цьому Сіярто припустив, що багато хто "нападе на нього через візит", але позиція Угорщини полягає в тому, що "канали зв'язку треба тримати відкритими".

Нагадаємо, 9 лютого прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пообіцяв продовжити надавати гуманітарну й фінансову підтримку Україні. Він також нагадав про необхідність негайного припинення вогню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2023 16:31