Фото: pixabay

Буде ще холодніше: Діденко розповіла, де сьогодні очікуються сильні морози

У понеділок, 8 січня, морози в Україні посиляться, а потужна південна циклонічна система зумовить складні погодні умови в центральних областях, на Прикарпатті, у східній частині та на півдні. 

Про це попереджає народний синоптик Наталка Діденко.

"Очікуються сніг, сильний вітер, ожеледиця, хуртовини, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, на півдні з дощем, місцями сильні опади! Північна частина утримається від серйозного впливу циклону - без істотних опадів або подекуди незначний сніг",  прогнозує вона. 

За словами Діденко, морози в країні лише посиляться. Зокрема, вдень буде -6… -12ºC, а на півночі до -15ºC. Тепла погода з "плюсами" втримається лише на півдні України, додає синоптик.

"У Києві сьогодні істотних опадів не очікується, лише можливий невеликий сніг. Буде холодно, вдень -8… -10ºC. 9 січня ще холодно, 10 січня мороз послабшає", йдеться у повідомленні. 

 погода на 8 січня від наталки діденко

Інфографіка: facebook.com/tala.didenko/

Додамо, що вторгнення арктичного повітря з півночі Європи прогнозують і в Укргідрометцентрі. В Україні упродовж найближчих днів очікують значне зниження температури від -7ºC до -20ºC у північних областях.

Нагадаємо, в прес-службі Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського повідомили, що протягом 2023 року в Києві зафіксували майже 50 температурних рекордів. Середньорічна температура у столиці становила +10,8°C. Цей показник на 1,8°C перевищує кліматичну норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 08.01.2024 10:52