Джейк Салліван і Андрій Єрмак. Джерело: president.gov.ua

"Це дуже крута подія": Єрмак оприлюднив важливі речі в перемовинах зі США

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів розмову з радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном. Вони обговорили про підготовку до українсько-американської конференції з питань оборонно-промислової бази.

Про це Андрій Єрмак повідомив у своїх соціальних мережах. Він нагадав, що українсько-американська конференція відбудеться 6-7 грудня у Вашингтоні.

"Це дуже крута подія. Спільне виробництво засобів протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби, боєприпасів. Сучасна зброя для перемоги, нашого військово-промислового комплексу — попереду важливі речі", — наголосив керівник Офісу президента України.

Як відомо, 13 листопада українська делегація з Єрмаком зустрілася з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном. Тоді обговорили пріоритетні потреби Сил оборони України. За словами керівника Офісу президента, підтримка та допомога США мають критичне значення для гарантування стабільності в Україні та наближення перемоги. Ентоні Блінкена докладно поінформували про ситуацію на фронті.

Як відомо, у середу, 22 листопада, триває нове засідання у форматі "Рамштайн". Це вже 17 зустріч Контактної групи з питань оборони України. Традиційно її відкрив глава Міноборони США Ллойд Остін. Очікується, що партнери сьогодні обговорять посилення української протиповітряної оборони та нагальних потреб на фронті.

Нагадаємо, що очільники Міноборони та старші військові посадовці держав-союзників також обговорять подальшу підтримку України в короткостроковій та довгостроковій перспективах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.11.2023 16:40