Кирило Буданов. Джерело: censor

"Це ми — Київська Русь, наші пращури Москву палили": Буданов відповів кремлівським методичкам

Ключову роль у звільненні Харківської області рік тому зіграли "раптовість, швидкість і рішучість дій" Сил безпеки й оборони України. Росіяни ж під час окупації чужих територій застосовують підміну понять.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю Дмитру Комарову для проекту "Рік. Харківщина", характеризуючи фактори, які гарантували успіх Слобожанської наступальної операції.

Також очільник ГУР описав кремлівські методики, які держава-агресор використовує під час спроб окупації чужих територій ― головним інструментом для росіян є підміна реальності.

"Розпочинається вона зазвичай зі зміни історії. Вони штучно вигадують історію для регіонів. Розповідають, що їхньої історії не існує, вона неправильна, що все це історично російські землі, що немає там таких народів", ― пояснив Кирило Буданов.

Він додав, що Україна повинна повернути свою історію.

"Це ми — Київська Русь. Звідси все пішло. Це наші пращури й Москву палили свого часу. Русь у ті часи в Константинополь заходила. Нам треба повернути свою історію, а вона ― славетна", ― наголосив керівник воєнної розвідки України.

Нагадаємо, нещодавно Буданов в інтерв’ю виданню The Economist зазначив, що економіка Російської Федерації протримається недовго, незабаром там припиниться потік зброї. Він запевнив, що окупанти отримають відповідь на удари по критичній інфраструктурі нашої країни. Україна розробляє програму "стримування та відплати", щоби протистояти очікуваній зимовій кампанії ракетних і безпілотних ударів РФ по об’єктах інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 13:03