Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Це моя тверда позиція": Шольц заявив, що не можна атакувати Москву ракетами

У п’ятницю, 20 вересня, канцлер Німеччини Олаф Шольц знову категорично відкинув заклики до постачання крилатих ракет Taurus в Україну. На його думку, в жодному випадку не можна бомбити Москву.

Про це він заявив під час виступу в місті Нідергерсдорф у Бранденбурзі. Його цитує німецька агенція DPA.

За словами Шольца, попри те, що багато хто його переконував передати Україні Taurus, він не буде постачати крилаті ракети, "які долітають до Москви".

"Я можу та буду запевняти вас зараз у цьому, не варто доводити до ризику обстрілів Москви: я буду дотримуватися цієї думки, це моя тверда позиція", — наголосив він.

Німецький канцлер також вважає, що зараз необхідно розглянути варіанти досягнення миру в умовах російської агресії проти України. Однак він не конкретизував, яким чином це можна зробити в теперішніх реаліях.

Водночас він розкритикував позицію ультралівих і ультраправих партій Німеччини, які вважають мирні переговори альтернативою підтримці України.

"Це наївно", — лаконічно прокоментував Шольц заяви своїх політичних опонентів.

Як відомо, Німеччина послідовно відмовлялася передавати Україні крилаті ракети Taurus — навіть після того, як своє далекобійне озброєння передали Велика Британія, Франція та США.

Опитування на початку року показало, що переважна більшість німців підтримує рішення канцлера Олафа Шольца відмовитися від постачання крилатих ракет Taurus Україні.

Нагадаємо, в німецькому уряді повідомили, що президент України Володимир Зеленський наступного тижня під час свого візиту до Нью-Йорка проведе зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2024 10:48