Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Шольц зробив заяву щодо досягнення миру в Україні

Наразі Росія не виявляє готовності до мирного закінчення війни в Україні та продовжує свою військову агресію. Саме від рішення Москви залежить можливість досягнення миру.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише n-tv. Політик зауважив, що Росія навпаки зараз продовжує війну та атакує Україну з "величезною агресією".

Він додає, що ніколи не слід ігнорувати, що саме Москва не тільки розпочала війну, але й продовжує її й може в будь-який час зробити свій внесок у те, щоб вона закінчилася тим, що Росія припинить свою агресію. 

Політик наголосив на важливості підтримки України, яка є жертвою військової агресії Росії, а допомога потрібна, щоб Київ мав змогу захистити свою територіальну цілісність і суверенітет.

Шольц нагадав про перший Саміт миру у Швейцарії, де було досягнуто домовленостей щодо проведення нової зустрічі, до якої долучиться Москва. Втім, за словами Шольца, Кремль продовжує вести війну і наразі "не виявляє жодного бажання зупинити бойові дії".

"Росія може в будь-який момент припинити агресію, і саме від її рішення залежить можливість досягнення миру в Україні", — зауважив канцлер Німеччини.

Нагадаємо, раніше видання La Repubblica повідомляло, що Олаф Шольц прагне примусити Україну до миру з країною-агресоркою Росією за будь-яку ціну. Для цього він навіть розробляє спеціальний "мирний план", який передбачає передачу частини української території Москві.

Речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий прокоментував так званий "мирний план" Шольца та заявив, що Київ має свою чітку позицію щодо завершення війни з Росією. Зокрема, завершення війни можна досягти лише впровадити Формули миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.09.2024 09:03