Олаф Шольц. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Шольц хоче примусити Україну до миру з Росією будь-якою ціною, — La Repubblica

Канцлер Німеччини Олаф Шольц прагне примусити Україну до миру з країною-агресоркою Росією будь-якою ціною. Для цього він навіть розробляє спеціальний "мирний план".

Про це повідомляє La Repubblica із посиланням на джерела.

Як розповіли у виданні, після поразок соціал-демократів на виборах у Тюрінгії та Саксонії, Шольц вирішив покращити та підняти власний імідж і стати "канцлером миру", використавши для цього війну в Україні. 

"Олаф Шольц прагне стати канцлером миру, що дозволить йому тим самим зберегти свою посаду після невтішних результатів виборів...Він намагатиметься зміцнити власні позиції саме завдяки вдалим перемовинам щодо завершення війни. Зокрема, політик планує "розіграти" карту українських територій", — йдеться у статті.

За даними журналістів, Шольц разом із деякими однопартійцями працює над так званим "мирним планом" для України та РФ. Зокрема, документ передбачає передачу частини української території Москві.

"Шольц працює з деякими своїми однопартійцями над своєрідними "Мінськими угодами", які передбачають можливість передачі Москві частини української території. Передбачається, що Київ погодиться. Джерело говорить, що "канцлер хоче схилити Україну (до миру з РФ, — ред.) будь-якою ціною", — йдеться у матеріалі.

На думку джерел видання, для того, аби наша держава швидше погодила на умови Німеччини, Шольц планує, поступово зменшувати обсяги військової допомоги. Так, нещодавно у Німеччині спалахнув скандал через заморожування усіх нових заявок на військову допомогу для нашої країни. Хоча Шольц запевнив, що вже погоджені обсяги допомоги будуть надаватися вчасно і безперебійно, опозиція звинуватила уряд канцлера у "замаскованому відступі від України".

Нагадаємо, раніше Олаф Шольц виступив за прискорення зусиль для завершення війни в Україні. До того ж Шольц переконаний, що країна-агресорка Росія має взяти учать у наступному Саміті миру та зауважив, що президент України Володимир Зеленський повністю поділяє його думку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.09.2024 16:25