Метью Міллер. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Держдепі США спрогнозували, яка підтримка Заходу допоможе Україні перемогти у війні

Комплекс заходів, над якими США продовжують працювати, допоможе Україні перемогти Росію у війні. При цьому, на думку офіційного Вашингтона, немає такого виду зброї, яка мала би вирішальне значення на полі бою.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу у Вашингтоні. Чиновник знову відповідав на запитання журналістів щодо ракет великої дальності від США, на застосування яких Україна просить зняти обмеження.

Він підтвердив, що американська та британські сторони продовжать обговорення щодо цього питання під час Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй наступного тижня. Представник Держдепу також повторив позицію США щодо того, що "немає жодної здатності, яка, зрештою, сама по собі стала б чарівною паличкою, яка мала б вирішальне значення в цьому конфлікті".

"Існує низка різних можливостей, які разом можуть допомогти Україні виграти цю війну, і це те, що ми продовжуємо надавати їм", — наголосив Міллер.

Він додав, що США продовжують оцінювати, чи існують "додаткові можливості, додаткові тактики, додаткові методи, які ми повинні надавати українцям".

"І коли ми оцінимо, що це в їхніх інтересах та інтересах США, ми це зробимо", — наголосив речник Держдепу.

А на запитання про очікування Вашингтона стосовно того, що Україна здобуде перемогу в широкомасштабній війні проти Росії, Міллер розповів про комплекс заходів в контексті допомоги з боку США.

"Ми очікуємо, що вони переможуть, продовжуючи надавати їм мільярди доларів допомоги у сфері безпеки, яку ми надавали їм із початку цього конфлікту. Допомога у сфері безпеки разом із хоробрим українським бойовим шляхом призвели до того, що вони відбили більшість території, яку вони втратили в Україні у перші дні війни", — зазначив американський чиновник.

Нагадаємо, вчора постійна представниця США при Організації Об'єднаних Націй Лінда Томас-Грінфілд заявила, що Вашингтон вже ознайомився з планом перемоги президента України Володимира Зеленського щодо закінчення війни. США вважають його цілком робочим варіантом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2024 07:54