Лінда Томас-Грінфілд / скріншот

США вже ознайомилися з планом перемоги Зеленського та зробили першу заяву

Вашингтон вже ознайомився з планом перемоги президента України Володимира Зеленського щодо закінчення війни. США вважають його цілком робочим варіантом.

Таку заяву зробила постійна представниця США при Організації Об'єднаних Націй Лінда Томас-Грінфілд під час прес-конференції, присвяченій початку 79-ї Генасамблеї організації, пише "Голос Америки".

"Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що він викладає стратегію та план, які можуть працювати. І нам потрібно побачити, як ми можемо сприяти цьому, спілкуючись з усіма главами держав, які будуть тут, у Нью-Йорку. Отже, знову ж таки, ми сподіваємось досягти певного прогресу. Ось для чого ми тут", — йдеться у заяві Томас-Грінфілд.

Представниця США також підкреслила, що Америка ніколи не втрачала надії знайти шлях до миру, адже це те, над чим президент Джо Байден "старанно працював" протягом останнього року щодо ситуації в Газі та понад два роки, маючи справу з ситуацією в Україні. Лінда Томас-Грінфілд висловила сподівання, що американці зможуть досягти "певного прогресу" у цьому питанні.

Раніше повідомлялось, що Володимир Зеленський має намір представити президенту США Джо Байдену план перемоги України. Він містить чотири основні пункти й один додатковий, який буде потрібен після війни.

Нагадаємо, німецьке видання Bild заявило, що "план перемоги України" нібито передбачає заморожування війни на деяких відтинках фронту. Проте в Офісі президента повністю спростовують інформацію журналістів.

Згодом радник президента з комунікацій Дмитро Литвин заявив, що українська влада проти будь-якого замороження бойових дій, а інформація опублікована у Bild — фейк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2024 21:24