Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

США зробили заяву щодо посилення взаємодії між Росією та Північною Кореєю

Сполучені Штати Америки стурбовані через поглиблення діалогу між Москвою та Пхеньяном. Зокрема, йдеться про співробітництво у військовій сфері.

Про це повідомив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, пише "Укрінформ". 

Посадовець наголосив, що занепокоєння стосуються підтримки, яку Північна Корея продовжує надавати Росії для подальшого ведення нею війни проти України.

"Ми продовжуємо бути надзвичайно стурбованими у зв’язку з розширенням відносин у сфері безпеки між Північною Кореєю і Росією", — зауважив Міллер.

Він додав, що стурбованість викликають перспективи допомоги Північній Кореї з боку Москви, що зрештою може призвести до дестабілізації ситуації на Корейському півострові.

Раніше, а саме 13 вересня, екс-міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу відвідав столицю Північної Кореї Пхеньян, де зустрівся з диктатором країни Кім Чен Ином.

Згідно з оприлюдненою інформацією, "Шойгу прийняв голова державних справ КНДР товариш Кім Чен Ин". Також повідомляється, що зустрічі в Пхеньяні "відбулися у винятково довірчій, дружній атмосфері" в напрямку домовленостей, яких було досягнуто під час державного візиту глави Кремля Володимира Путіна до Пхеньяна в червні 2024 року.

"Вони зроблять важливий внесок у справу реалізації положень підписаного ними двостороннього договору про всеосяжне стратегічне партнерство", — резюмували в російському радбезі.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Шик повідомляв, що Північна Корея може провести ядерні випробування після або перед президентськими виборами у Сполучених Штатах Америки. За словами посадовця, Пхеньян вже завершив підготовку до проведення ядерного випробування та готовий провести його після ухвалення відповідного рішення.

Пхеньян може вдатись до ядерних провокацій, щоб повпливати на політику нового президента Сполучених Штатів щодо Північної Кореї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.09.2024 09:31