Фото: defence-ua.com

Північна Корея може передати Росії нову РСЗВ з "керованими" снарядами, — Yonhap

У середу, 28 серпня, північнокорейський диктатор Кім Чен Ин спостерігав за випробуваннями 240-міліметрової реактивної системи залпового вогню, яка має нову систему наведення. Цю зброю КНДР може надати Росії.

Як повідомляє видання Yonhap, у лютому Пхеньян заявляв, що нещодавно розробив "керовані" 240-міліметрові реактивні снаряди, які можуть підвищити ефективність зброї внаслідок збільшення її дальності та точності.

"Північна Корея, схоже, демонструє характеристики ракетної установки, намагаючись поставити її Росії для використання у війні з Україною", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, ці випробування відбулися на тлі спільних військових навчань Південної Кореї та Сполучених Штатів Америки під назвою Ulchi Freedom Shield, які мають закінчитися у четвер, 29 серпня. Їх проводять щороку влітку. Водночас Північна Корея давно засуджувала спільні навчання союзників та вважає їх підготовкою до вторгнення. 

"Технічно оновлена ​​РСЗВ за своєю маневровістю та здатністю до зосередженого вогню показала свою перевагу за всіма показниками, включно з новою системою наведення, керованістю й руйнівною силою", — йдеться у повідомленні державних засобів масової інформації КНДР.

Відомо, що цю зброю виробляють на підприємствах оборонної промисловості КНДР під керівництвом другої економічної комісії. Також Yonhap наголошує, що ця РСЗВ може завдати удару по Сеулу та прилеглих до нього районах.

Нагадаємо, раніше лідер Північної Кореї Кім Чен Ин закликав посилити виробництво безпілотників. Йдеться про ударні, розвідувальні та підводні дрони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.08.2024 15:23