Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Частина Донеччини залишиться без водопостачання на невизначений період

У четвер, 3 жовтня, російські окупанти завдали масованого удару по об'єктах підприємства "Води Донбасу". У зв’язку з цим північна частина Донецької області матиме проблеми з водопостачанням на невизначений термін.

Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

"Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка та прилеглі населені пункти, де загалом живе близько 260 тисяч людей, матимуть проблеми з постачанням води через масований ворожий обстріл", — зазначив він.

За його словами, 28 вересня росіяни критично пошкодили два об'єкти "Води Донбасу". Враховуючи великий обсяг пошкоджень, відсутня технічна можливість відновлення роботи обладнання.

Донецька обласна військова адміністрація разом із місцевою владою працюють над налагодженням альтернативних можливостей водозабезпечення.

"Зараз тимчасово постачання технічної води здійснюється з річного водозабору комунального підприємства "Вода Донбасу", — підсумував Вадим Філашкін.

Про проблеми з водопостачанням інформували й на Сумщині. Крім того, в Сумах і в Сумському районі пропало світло. Причина знеструмлень — це наслідки російського обстрілу. Рашисти постійно атакують цей регіон України, пошкоджуючи об’єкти енергетичної й іншої інфраструктури.

Нагадаємо, раніше прес-служба Міненерго повідомляла, що за минулу добу знеструмлення відбулися в Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській і Чернігівській областях. Причиною цьому стали російські обстріли та бойові дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.10.2024 13:15