Колаж: TrueUA

Знеструмлення були у восьми областях через обстріли, — Міненерго

За минулу добу знеструмлення відбулися в Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській і Чернігівській областях. Причиною цьому стали російські обстріли та бойові дії.

Про це повідомила прес-служба Міненерго. Там зазначили, що, зокрема, в Дніпропетровській області внаслідок обстрілу відключали повітряні лінії, при цьому знеструмлювали побутових споживачів і залізницю (зафіксовано збої в русі потягів). Живлення частково відновлено.

У Донецькій області внаслідок бойових дій вимикали підстанцію, знеструмлювали декілька повітряних ліній, побутових споживачів, залізницю (зафіксовано порушення руху потягів) і шахти. Загалом на момент інциденту в шахтах перебувало 532 працівники. Живлення відновлено.

У Київській, Одеській та Івано-Франківській областях внаслідок атаки БпЛА пошкоджено повітряні лінії й обладнання підстанцій. У Київській області внаслідок пошкоджень знеструмлювали побутових споживачів, в Одеській області — знеструмлювали залізницю (зафіксовано порушення в русі потягів) і побутових споживачів. Живлення частково відновлено.

У Чернігівській області внаслідок обстрілу відключили повітряну лінію, знеструмлювали 344 абоненти.

На цю добу енергетики прогнозують імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 4500 МВт/год максимальною потужністю в окремі години до 1060 МВт.

"Енергетики тримають енергосистему збалансованою, проте пошкодження, що завдають постійні атаки ворога, ускладнюють її роботу. Ощадливо споживайте електроенергію у пікові години", — закликали українців у Міненерго.

Нагадаємо, що ремонтні бригади "Укренерго" відновили одну з ліній живлення окупованої Запорізької атомної електростанції, яку пошкодили під час російського обстрілу 1 жовтня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.10.2024 11:37