Фото: соцмережі

Через ранкову російську атаку пошкоджено електромережі у двох областях, — "Укренерго"

Ракетний обстріл, що стався вранці 23 січня, пошкодив електромережі у Дніпропетровській та Харківській областях. Однак, попри високе енергоспоживання, дефіциту електроенергії не очікується.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Telegram-каналі.

"Після ранкового ракетного обстрілу є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській та Харківській областях. Відновлювальні роботи розпочались одразу після закінчення повітряної тривоги", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у понеділок, 22 січня, зафіксували зростання споживання електроенергії. Це було викликане морозною погодою, яка трималась з вихідних, та початком робочого тижня, коли споживання традиційно збільшується. Сьогодні, станом на 09:10 споживання тримається на рівні вчорашнього дня.

В "Укренерго" додають, що наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів. Виникнення дефіциту електроенергії в енергосистемі протягом дня не прогнозується. Втім, загальний рівень споживання залишається високим, що є характерним для зимового сезону. Енергетики нагадали про важливість ощадливого споживання електроенергії кожним громадянином задля забезпечення стабільного енергоживлення всієї країни.

"Споживайте електроенергію раціонально! Не вмикайте одночасно потужні електроприлади з 9:00 до 19:00 та вимикайте обігрівачі та кондиціонери, якщо температура в приміщенні вже комфортна", наголошується у повідомленні.

Енергетики також повідомили, що на одній з підстанцій в центральному регіоні введено в роботу нове обладнання замість знищеного ракетними атаками минулої зими. Це підвищило надійність живлення регіону, вказали у компанії.

Через технічні порушення, як повідомляється, є знеструмлені споживачі в Чернігівській області. Відновлення живлення прогнозується в найближчі години.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 414 населених пунктів. Через артобстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Сумській областях.

Нагадаємо, сьогодні під ранок окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети. Один з ударів був нанесений по об’єктах критичної інфраструктури Сумщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 12:08