Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС

Четверо людей згоріли живцем на Харківщині в лісовій пожежі: деталі

У Харківській області лісова пожежа знищила понад тисячу будинків, внаслідок атаки вогню є загиблі та постраждалі. Зокрема, згоріло ціле селище.

Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Болвінов.

"Згоріло ціле селище — понад тисячу будинків знищено через лісову пожежу. Четверо людей згоріли живцем. Двоє жінок-переселенок, ще одна місцева та один чоловік. Вони просто не встигли втекти — полум'я розповсюджувалося шаленими темпами", — пояснив він.

За його словами, вогонь знову прийшов із Донеччини — з боку села Рубці перекинувся на Борівське лісництво.

"Верхова пожежа охопила ландшафтний парк "Червонооскільський", а далі розпочала наближатися до села Піски-Радьківські. Саме в цій місцевості, на території одного з благодійних фондів і загинули люди, ще двоє отримали опіки", — додав начальник слідчого управління Нацполіції.

Він уточнив, що також у лісі та поблизу нього згоріло близько 1 100 дерев'яних будинків, 60 людей евакуйовані.

"Розслідуємо цю справу та невдовзі встановимо причину пожежі. Не виключено, що ліс на Донеччині зайнявся через російські обстріли", — підсумував Сергій Болвінов.

Нагадаємо, що на початку вересня в Ізюмському районі Харківської області спалахнула лісова пожежа площею приблизно 1 200 гектарів. У цьому регіонів триває евакуація місцевих мешканців. Вогонь перекинувся на село Студенок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.10.2024 13:59