Фото: ілюстративне. Джерело: ДСНС

На Харківщині спалахнула масштабна лісова пожежа: триває евакуація сотень мешканців

У понеділок, 2 вересня, в Ізюмському районі Харківської області спалахнула лісова пожежа площею приблизно 1 200 гектарів. У цьому регіонів триває евакуація місцевих мешканців. Вогонь перекинувся на село Студенок.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"В Оскільській територіальній громаді Ізюмського району триває масштабна пожежа, горять лісові насадження на площі близько 1 200 гектарів", — зазначив він.

За його словами, вогонь перекинувся на село Студенок, де триває евакуація місцевих мешканців. За словами очільника Харківської області, кількість евакуйованих станом на зараз — понад 200 людей.

"На місці працюють рятувальні служби в посиленому режимі, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, поліція, районна та місцеві адміністрації, структурні підрозділи цивільного захисту Харківської обласної військової адміністрації. Залучаємо додаткові ресурси для ліквідації пожежі з інших областей", — наголосив Олег Синєгубов.

Харківські рятувальники також уточнили, що роботи з гасіння пожежі ускладнюються замінованістю території.

Нагадаємо, що в травні у Львівській області внаслідок падіння уламків збитого ворожого безпілотника спалахнула масштабна лісова пожежа. За словами начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, загоряння сталося на території лісництва в Золочівському районі. Площа займання охопила майже гектар лісу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.09.2024 20:49