Федір Веніславський. Джерело: "Медіацентр Україна – Укрінформ"

Чи будуть зміни законодавства щодо мобілізації: пояснення Веніславського

Наразі немає підстав для радикальних змін законодавства щодо мобілізації. Однак військові законопроекти й надалі залишатимуться одними з пріоритетних для Верховної Ради України.

Про це повідомив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник президента у Верховній Федір Веніславський під час брифінгу в "Медіацентрі Україна — Укрінформ".

"З точки зору діяльності Верховної Ради України та законодавчого підґрунтя підстав для якихось радикальних змін законодавства щодо мобілізації немає", — сказав він.

Веніславський нагадав, що територіальні центри комплектування та соціальні підтримки — це фактично структура Збройних сил України, якими керують офіцери, що мають підпорядкованість по вертикалі до головнокомандувача.

"Тому, якщо керівники сектора безпеки й оборони вважатимуть, що є якісь підстави для збільшення кількісних чи якісних показників мобілізованих громадян України, то вони зараз мають усі можливості для того, щоби це зробити в рамках чинного законодавства", — пояснив політик.

Він наголосив, що комітет постійно працює в плані удосконалення законодавства у сфері мобілізації та загалом удосконалення діяльності сектора безпеки й оборони.

"Парламент розглядає певні законопроекти. Я думаю, що найближчим часом в нас є всі підстави сподіватися, що парламент ухвалить законопроект про внесення змін до закону про єдиний реєстр військовозобов'язаних, де удосконалюється його функціонування, і він найближчим часом запрацює у повному обсязі", — зауважив Веніславський.

Водночас він додав, що парламентський комітет працює і над питаннями забезпечення більших обсягів фінансування сектора безпеки й оборони.

Нагадаємо, що у Верховну Раду найближчими днями внесуть президентські законопроекти про продовження воєнного стану та загальної мобілізації. За словами народного депутата від "Голосу" Ярослава Железняка, найімовірніше, відбудеться продовження з 15 листопада 2023 року до середини лютого 2024, тобто знову на 90 днів. Це буде вже девʼяте голосування парламенту за воєнний стан із початку війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.11.2023 14:56