Фото: російські окупанти / росЗМІ

Чи достатньо резервів перекинула російська армія для прориву української оборони: висновок ISW

Російські сили, можливо, нині спрямовують тактичні та оперативні резерви для бойових дій на Сході України, намагаючись зберегти та потенційно активізувати темп поточних російських наступальних операцій. 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив 14 березня, що російське військове командування виділяє тактичні та оперативні резерви для наступу російських сил на Лиманському напрямку, в районі Бахмута, а також на захід та південний захід від Донецької області, щоб не допустити подальшої стабілізації лінії фронту українцями силами у цих районах. області. Машовець також повідомив, що з цих резервів призначалися використання передбачуваного прориву Росією української оборони, а не обов'язково підтримки поточних російських наступальних операцій проти стабілізації українських оборонних позицій. 

Машовець наголосив, що російські війська нещодавно направили додаткові підрозділи Третього армійського корпусу (АК) для бойових дій на південний захід від Бахмуту; невказаний резервний полк 20-ї мотострілецької дивізії (Восьма загальновійськова армія [САА], Південний військовий округ [ПВО]) та 10-й танковий полк (Перший АК "Донецької Народної Республіки" ["ДНР"]) для бойових дій на південний захід від міста Донецька; та частини 272-го мотострілецького полку (47-а танкова дивізія Першої гвардійської танкової армії [ГТА]) на Лиманському напрямі.

Машовець додав, що російські сили все ще мають відповідні резерви для подальшої активізації наступальних операцій, але цих резервів, ймовірно, буде недостатньо, щоб дозволити російським військовим прорвати оборону України. Російські війська раніше з середини 2022 року щосили намагалися досягти незначного тактичного успіху в Україні, і запровадження тактичних або навіть обмежених оперативних резервів саме по собі не змінює російських перспектив досягнення значних в оперативному відношенні успіхів. Російські сили все ще не продемонстрували здатність проводити розумні механізовані маневри швидкого захоплення великих ділянок території.

Нагадаємо, протягом 14 березня на лінії фронту відбулося 68 бойових зіткнень. Ворог здійснює безперервні штурми на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, намагаючись відтіснити Сили оборони із займаних позицій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2024 07:01