Ілля Євлаш. Скріншот з відео

Чи готова Україна до відбиття повітряних атак з боку Білорусі: відповідь військового

Українська армія готова до відбиття ракетних атак з боку Білорусі, якщо сусідня країна розпочне акт агресії. На початку повномасштабного вторгнення Мінськ вже надав Росії плацдарм для війни з Україною.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

"Якщо зі сторони Білорусі в нашу сторону почнуть летіти якісь ракети, або злітати літаки, які будуть атакувати нашу територію, то звичайно, що ми готові до відбиття їх повітряного нападу", — сказав він.

За словами Євлаша, Білорусь одного разу уже під час повномасштабного вторгнення дозволила використовувати їх територію для атак на територію України. 

"Тому, звичайно, що ми маємо бути до всього готові та в будь-який момент завдати удар по повітряних силах ворога", — додав речник.

Як відомо, Білорусь допомагає Росії у війні проти України. Ще на початку повномасштабного вторгнення російські терористи атакували нашу країну в тому ж числі з території Білорусі. Тоді ж ворог захопив частину Київської, Чернігівської та Сумської областей. Пізніше наші воїни докупували ці регіони. Також росіяни використовували Білорусь для ракетних ударів по нашій країні.

Нагадаємо, що 2 квітня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна активно готується до війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2024 23:23