Фото: Офіс президента

Чи готова Україна до затяжної війни з Росією: відповідь Зеленського

Президент Володимир Зеленський відповів, чи готова Україна до тривалої війни з Росією. Глава держави навів приклад Ізраїлю, який від часу проголошення незалежності 1948 року перебуває у стані перманентної війни. 

Про це глава держави заявив під час інтерв'ю телеканалу "1+1". Володимир Зеленський зазначив, що для того, щоб воювати довго, необхідно мінімізувати втрати з нашого боку. 

"Ізраїль воює? Дивлячись, яка це війна. Ми готові воювати довго, не втрачаючи людей. Так може бути. Мінімізувати жертви за прикладом Ізраїлю. Можна так жити", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, прем'єр-міністра Литви Інгріди Шимоніте заявила, що президент Росії Володимир Путін очікує втоми від країн-союзників України, які надають зброю. Для цього диктатор обрав стратегію виснажливої війни проти України. За словами глави уряду, за допомогою такої стратегії РФ намагатиметься негативно вплинути на темпи та масштаби надання Україні допомоги. І вона бачить у цьому певні ризики.

Водночас президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна може перемогти у війні до президентських виборів у США у листопаді 2024 року. Він вважає, що українські військові зможуть просунутися вперед під час очікуваного контрнаступу. Зеленський відкинув побоювання щодо втрати підтримки США, якщо президент Джо Байден, який пообіцяв підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, не буде переобраний у 2024 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2023 20:42