Фото: соцмережі

Запропонували "четвертувати Зеленського": в ефірі німецького радіо розгорівся скандал

В ефірі громадського радіомовника Deutschlandfunk пролунав коментар про необхідність "четвертувати" президента України. Один зі слухачів саме у такий спосіб бачить завершення війни з Російською Федерацією.

Про це йдеться в матеріалі Bild.

Скандальний інцидент стався 21 серпня у програмі Deutschlandfunk "Контроверс", де обговорювалось, як можна зупинити агресивну війну Росії. Один зі слухачів закликав до "четвертування" й "обезголовлення" президента України Володимира Зеленського.

"Арештувавши Зеленського і його банду злочинців, його банду геноциду, четвертувати його живцем і відрубати йому голову", — саме так дослівно звучало висловлювання чоловіка з прізвищем Фішер.

Реакція на скандал в ефірі Deutschlandfunk

Німецький адвокат Патрік Хайнеманн заявив виданню, що подав до суду на Deutschlandfunk за сприяння публічним підбурюванням до насильства й на чоловіка, який озвучив пропозицію "четвертувати" Зеленського.

Після того як ситуація набула розголосу, Deutschlandfunk видалила скандальний уривок із програми, перепросила за "помилку досвідченої редакційної команди" та почала внутрішню перевірку.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц став на захист російської культури. За словами політика, вона є частиною європейської історії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.08.2023 09:24