Фото: Офіс президента

Шольц виступив проти заборони російської культури: заява німецького канцлера

Канцлер Німеччини Олаф Шольц став на захист російської культури. За словами політика, вона є частиною європейської історії.

Таку заяву Шольц зробив, відповідаючи на запитання українки на зустрічі з жителями Мюнхена, повідомляє Handelsblatt.

За словами німецького канцлера, артисти, які підтримали курс Москви, і без цього навряд чи отримають запрошення виступити в Німеччині. Шольц переконаний, що серед росіян нібито є багато тих, хто не згоден із політикою влади.

"Російська культура є частиною нашої спільної європейської історії. І це не має бути просто заборонено", — наголосив Шольц.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що країни Заходу не планують докладати зусилля для зміни політичного режиму в Російській Федерації. Щоправда, Путін впевнений, що у них саме така мета.

Також речник уряду Штеффен Гебештрайт заявив, що керівництво Німеччини поки що не визначилося, чи постачати Україні далекобійні крилаті ракети типу Taurus.

Раніше повідомлялось, що Федеральна розвідувальна служба (BND) неправильно оцінила російське вторгнення в Україну. Німецька розвідка допустилася помилки у своїх передбаченнях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.08.2023 08:59