Фото: Офіс президента

Захід не планує скидати режим Путіна, — Шольц

Країни Заходу не планують докладати зусилля для зміни політичного режиму в Російській Федерації. Щоправда, Володимир Путін впевнений, що у них саме така мета.

Заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца цитує Deutsche Welle.

Він переконує, що союзники не розглядають зміну режиму в Росії. За його словами, президент Путін боїться, що саме "це наш план".

"Хто де сидить, ми не вирішуємо. Ми також не плануємо змінювати режим у Росії. Путіну доведеться жити з тим, що поруч із ним знаходиться Європейський Союз — як спільнота відкритих суспільств, ліберальних демократій — і певним чином сподіватися, що свобода — це не вірус", — заявив Шольц.

Нагадаємо, 14 серпня до Києва приїхав міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер. Це перший візит німецького високопосадовця в Україну від початку повномасштабного вторгнення. Він заявив, що Німеччина планує щорічно видавати Україні по п’ять мільярдів євро військової підтримки. Це триватиме до 2027 року. Щоправда, рішення про виділення п'яти мільярдів євро на військову підтримку України ще має затвердити німецький парламент. Загалом, за словами міністра, з початку повномасштабної війни допомога Німеччини Україні склала 22 мільярди євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 21.08.2023 09:44