Фото: armyinform.com.ua

Чи готує Росія велику мобілізацію: відповідь ГУР

У Росії триває "прихована" мобілізація на війну проти України. Проте влада країни-агресорки боїться офіційно оголошувати масову мобілізацію через ймовірність протестів.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що мобілізацію у РФ не припиняли й людей продовжують гнати на війну з Україною. За словами Юсова, йдеться про десятки тисяч людей на місяць.

"Машину готують до нових хвиль мобілізації. Юридично законодавство та повноваження репресивних органів збільшуються таким чином, щоб у будь-який момент несподіване оголошення рішення про нову хвилю мобілізації не могло зустрітися з відчутним опором", — сказав представник ГУР.

Він зазначив, що в Москві бояться бунтів, а тому не оголошують мобілізацію публічно.

"Бояться, що забиратимуть людей з вулиці. Так зараз роблять на окупованих територіях України. Зокрема, на Донбасі", — повідомив Юсов.

Нагадаємо, раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що мобілізація в Росії триває на постійній основі, але жителів Москви вона здебільшого оминала. Проте у майбутньому це їх неминуче торкнеться.

За даними української розвідки, в Російській Федерації розглядають сценарій оголошення повноцінної публічної мобілізації росіян на війну проти України. Це пов'язано з великими втратами окупантів на фронті.

У Головному управлінні розвідки повідомляли, що мобілізаційні заходи в Росії жорсткі та репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у збройних силах. Щомісяця мобілізують декілька десятків тисяч осіб — понад 20 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 10:42