Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Чи можливі мирні переговори з Росією вже в червні: в Україні викрили ще один фейк роспропаганди

Російські пропагандисти вигадали ще один фейк про Україну, грубо зманіпулювавши ситуацією. Зокрема, вони заявили, що Київ готується розпочати переговори з Кремлем вже в червні.

Заяви російських пропагандистів спростував Центр протидії дезінформації.

"Інформація про те, що Україна нібито готується розпочати мирні переговори з Росією у червні, не відповідає дійсності. Поширення цих тез у мережі є маніпуляцією навколо заяви президента України Володимира Зеленського", — йдеться в повідомленні.

Таким чином поширюється дезінформаційна теза, ніби "Зеленський анонсував початок підписання миру з Росією у червні 2024 року".

"Світова більшість повинна примусити Росію до миру та може це зробити. Саме в червні може розпочатися шлях до справедливого миру", — цитує слова українського президента Центр протидії дезінформації.

Там пояснили, що йдеться про саміт щодо "Формули миру" у Швейцарії, який стане майданчиком для обговорення майбутнього мирного процесу. Росія не буде учасником цього заходу, тож про жодне "підписання миру" не йдеться.

"Подібного роду меседжі допомагають ворогу в його намаганнях посіяти занепадницькі настрої в українському суспільстві. Не дайте ввести себе в оману та довіряйте лише верифікованим джерелам інформації!" — підсумували в Центрі протидії дезінформації.

Інфографіка: Центр протидії дезінформації

Інфографіка: Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, ще декілька днів тому прокремлівські Telegram-канали поширюють брехню про те, що президента України Володимира Зеленського нібито не цікавлять мирні перемовини з Росією, бо він "перейшов до реалізації плану війни до останнього українця".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2024 12:55