Фото: Facebook президента Чехії

Чи можливий компроміс між Україною та Росією: відповідь президента Чехії

За словами президента Чехії Петра Павела, поки що неможливо собі уявити, що Україні та Росії вдасться домовитися про припинення війни. Сторони можуть сісти за стіл переговорів лише після усвідомлення того, що жодна зі сторін не здатна перемогти.

Про це повідомляє Radio Prague International.

"Усі пропозиції Росії досі були фактично диктатом. Кремль представив свій список умов, які він, як агресор, не має права виставляти", — сказав Павел.

Чеський лідер переконаний, що війна в Україні закінчиться або поразкою однієї зі сторін, або виснаженням та усвідомленням того, що ніхто не зможе повністю досягти своєї мети. За оцінкою Павела, може настати момент, коли Москві та Києву стане ясно, що продовження конфлікту означає лише нові витрати, страждання та втрати без надії на успіх.

Разом з тим, Петр Павел вважає, що може пройти ще багато часу, перш ніж ситуація дійде до такої точки, а збитки обох сторін, як в економічному плані, так і з погляду кількості жертв, вже дуже вагомі. 

"Ситуація починає негативно проявлятися, у тому числі й в Росії", — додав він.

Раніше президент Чехії Петр Павел припускав, що у 2024 році на полі бою в Україні може статись "значне зрушення". Він вважає, що очікування виборів в Росії та США призведе до певних змін на полі бою.

Нагадаємо, у Чехії припустили можливість війни їхньої країни з Росією. Про це заявив начальник Генерального штабу армії Чехії Карела Ржеки. За його словами, будь-яка угода про ненапад не допоможе запобігти конфлікту, а лише стримає. Він наголосив на необхідності продовжувати підтримувати Україну, в яку Росія вдерлася військовим шляхом у лютому минулого року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.03.2024 12:32