Фото: ДТЕК

Чи отримали українські електромережі пошкодження внаслідок ранкової ракетної атаки: відповідь Міненерго

Вночі та зранку 2 січня Російська Федерація завдала нового масованого удару по Україні. Внаслідок ворожої атаки були пошкоджені лінії електропередач. 

Про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"На щастя були пошкоджені тільки лінії електропередач, самі енергетичні об'єкти не зазнали пошкоджень", — заявила вона.

За словами Гринчук, знищення енергетичної системи України залишається для Російської Федерації головною ціллю.

"Ми розуміємо, що упродовж всіх масових атак росіян, починаючи з минулого року, енергетичні обʼєкти є ціллю росіян і вони весь час намагаються їх знищити та пошкодити їх", — наголосила посадовиця.

Заступниця міністра енергетики також підкреслила, що у цьому році енергетичні об'єкти є більш захищеними, адже протиповітряна оборона є набагато сильнішою ніж була минулої зими.

"В той самий час, в цьому році в нас набагато сильніша ППО, зроблено пасивний захист енергетичних обʼєктів, і це значно допомагає нам тримати їх цілими",  заявила вона.

Нагадаємо, раніше заступник міського голови, секретар Київради Володимир Бондаренко заявив, що після ракетної атаки Росії 2 січня не планується планових відключень електроенергії у Києві. Наразі енергетики не бачать такої необхідності. Він також наголосив, що подальші дії влади та енергетиків залежатимуть від поточної ситуації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.01.2024 17:12