Фото: ДТЕК

Чи запровадять у Києві графіки відключення світла після масованої атаки РФ: відповідь влади

Після ракетної атаки Росії 2 січня не планується планових відключень електроенергії у Києві. Наразі енергетики не бачать такої необхідності.

Таку заяву зробив заступник міського голови, секретар Київради Володимир Бондаренко в ефірі телеканалу "Київ 24".

"Поки що за інформацією енергетиків не передбачається (планових відключень світла, — ред.). Разом з тим будемо спостерігати за ситуацією. Віталій Кличко зранку був також на місцях влучання або падіння уламків. Проведена нарада. Поки що енергетики не прогнозують, що будуть введені якісь обмеження", — сказав Бондаренко.

Він також наголосив, що подальші дії влади та енергетиків залежатимуть від поточної ситуації.

"Ми з вами бачимо, що ворог обрав тактику терору щодо мирних людей. Тому, звичайно, можуть буди в будь-який момент повторення тривоги та, на жаль, повторення обстрілів", — резюмував заступник мера.

Раніше повідомлялось, що 2 січня на багатьох маршрутах Києва виникли затримки електротранспорту. Це сталось через відсутність напруги контактної мережі.

Нагадаємо, внаслідок ворожої атаки на Київ зафіксовано пошкодження та руйнування у дев'яти районах. В одному з будинків столиці у Соломʼянському районі внаслідок атаки сталося загоряння.

Своєю чергою Кличко зазначив, що загалом у просторі Києва та області Сили протиповітряної оборони знищили 61 ракету, з них — близько 10 "Кинджалів". А також до цього вночі — 13 "шахедів".

Також президент Володимир Зеленський відреагував на нову атаку ворога та повідомив, скільки поранених і жертв станом на 11:00. Він наголосив, що триває ліквідація наслідків чергового російського удару. Залучені всі необхідні служби — понад 500 рятувальників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, комунальні служби, енергетики, поліцейські.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 13:21