Фото ілюстративне. Джерело: "Мілітарний"

Чи пітримують американці збільшення допомоги для України: заява Держдепу

Більшість американців підтримують допомогу Україні. Також для цього є двопартійна підтримка країни, що у підсумку повинно вилитись у схвалення важливого рішення Конгресом США.

Таку заяву зробив представник Державного департаменту США Деніель Сайзек, пише "РБК-Україна".

За його словами, двопартійна підтримка України в Конгресі зберігається і більшість американців підтримують додаткову допомогу Києву. Тому, на думку Сайзека, Конгрес зрештою схвалить новий пакет.

"Процес іде, на жаль, повільно, але це є частиною нашої демократичної системи. Я не можу передбачити терміни", — йдеться у заяві представника Держдепу.

Водночас Сайзек заявив, що США також вітають схвалення Євросоюзом додаткової допомоги Україні. 

"І США, і Європа мають повністю підтримувати Україну. Це дає можливість Україні захистити себе. І адміністрація президента Байдена розуміє ситуацію в Україні зараз, і що Україні потрібний новий пакет допомоги", — зазначив посадовець.

Коли Україна може отримати допомогу від США

Сайзек, переконаний, що схвалення допомоги Україні може відбутись найближчим часом.

"США мають можливість діяти майже відразу. Я не експерт з дій Пентагону, але вони знають, що потрібно зробити. Вони вже зробили. Варто зазначити, що США вже надали 74 мільярдів доларів підтримки Україні, уряд США та наш Департамент оборони розуміють, як це зробити та вони готові одразу надати цю допомогу", — резюмував Сайзек, відповідаючи на питання щодо термінів ухвалення допомоги для України.

Раніше повідомлялось, що Палата представників Сполучених Штатів Америки провела дискусії стосовно законопроекту про фінансову допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Однак до голосування справа не дійшла — оголошено перерву до 28 лютого.

Нагадаємо, що 13 лютого Сенат США підтримав законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на 95 мільярдів доларів. Зокрема, для України у документі передбачено понад 60 мільярдів доларів.

США вже впродовж декількох місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні через розбіжності між республіканцями та демократами. Тому надання нових пакетів американської військової допомоги призупинено. Для того, аби законопроект, який підтримав Сенат, набув чинності, його має схвалити Палата представників і підписати президент США Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.02.2024 19:15