Фото: соцмережі

Нардеп пояснив, чи посилять в Україні мобілізацію після розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі

У Верховній Раді відреагували на розміщення ядерної зброї в Білорусі. В парламенті не бачать потреби посилювати мобілізацію.

Про це народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський сказав в ефірі "Свобода.Ранок".

"Коли Україна буде змушена переходити у контратаки, будуть необхідні якісь додаткові сили і засоби, які мають забезпечити ефективність цих наступальних операцій. Коли така потреба виникне, знову ж таки, це буде визначати Генеральний штаб, враховуючи планування, перспективи, і реальний поточний стан речей. Я маю на увазі, що війна, на превеликий жаль, неминуче призводить до втрат — як безповоротних, так і санітарних. І такі втрати потребують поповнення", — сказав Веніславський.

Веніславський переконує, що можливе переміщення ядерної зброї з Росії до Білорусі не може стати причиною проведення додаткової мобілізації.

"У додатковій мобілізації немає потреби. Це питання обговорювали на закритому засіданні Комітету за участі начальника Генерального штабу Сергія Шаптали", — член комітету нацбезпеки Федір Веніславський.

Нагадаємо, у межах прихованої мобілізації щомісяця Росії вдається додатково мобілізувати приблизно 20 тисяч осіб. Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 28.03.2023 13:35