Фото: Facebook Анушаускаса

Для чого Путін розміщує ядерну зброю в Білорусі: роз'яснення Міноборони Литви

Російська Федерація прагне залякати союзників України, оголосивши про розміщення ядерної зброї в Білорусі. Країни НАТО мають гарантований захист від погроз Володимира Путіна.

Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас у Facebook.

"Росія робить нові кроки в спробі викликати невдоволення деяких політиків на Заході підтримкою України або залякати країни, які підтримують Україну. Це включає заяву Путіна про розміщення ядерної зброї в Білорусі до липня цього року", — заявив він.

Чиновник наголосив, що союзникам України не потрібно реагувати на російську заяву про ядерну зброю.

"Не варто відволікатися на крики "що тепер?". Захист країн НАТО від загрози ядерної зброї гарантовано, незалежно від того, чи розміщена ця зброя на захід від наших кордонів (Калінінград), на схід (Білорусь) або на північ (Ленінград)", — заявив Анушаускас.

Міністр також зазначив, що США теж стримано поставилися до кроку Путіна.

Нагадаємо, 24 березня російський президент Володимир Путін заявив, що Росія розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. Першого липня завершується будівництво сховища.

У Білому домі зазначили, що заяви російського диктатора Володимир Путіна щодо розміщення ядерної зброї у Білорусі жодним чином не вплинуть на стратегічну ядерну позицію Сполучених Штатів.

Зазначимо, Україна та країни Заходу опинилися в ситуації, в якій Російська Федерація періодично погрожує їм застосуванням ядерної зброї. Аналітики вказують на потенційні загрози, з якими цьогоріч може стикнутися НАТО і колективний Захід загалом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.03.2023 15:49